Workshop: Buikdans & Ceremonie

Buikdans is een dans met vele lagen, uitingsvormen en een rijkdom aan geschiedenis. Een dans die op het podium gevierd wordt, maar die in een intieme setting ook toegang geeft tot de diepten, kleuren en schoonheid van de binnenwereld.

In het tweeluik ‘Buikdans & Ceremonie’ maak je kennis met wat staccato en vloeiende bewegingen op energetische niveau voor jou doen. Je ervaart een rijkdom aan nuances, plezier en sensualiteit waardoor jouw ziel ruimte krijgt haar schoonheid te dansen.

In een liefdevolle bedding combineren we buikdans met licht opstellingswerk, lichaamswerk, visualisatie en trance.

In de workshops wordt zowel aandacht besteed aan techniek, gevoelservaring als aan de werking van energie die in de bewegingen besloten ligt. In verbinding met het vrouwelijk veld creëren we een ceremoniële bedding voor het leren van de techniek en voor heling en viering van het vrouwelijke in jezelf.

Belts en slaaltjes zijn aanwezig. Het is fijn om een rok of loszittende broek aan te trekken.

 

Workshop: Kennis is ‘macht’

Wil jij leren over de vrouwelijke structuur en manifestatie-cyclus? Naast het gevoel ook gewoon je hoofd gebruiken en wéten hoe het werkt? Wil jij spiritualiteit en basic kennis bij elkaar brengen en op elk moment van de dag je bronnetje raadplegen als je daar zin in hebt?

‘Kennis is macht’ zeggen ze wel eens, en macht kun je in dit geval zien als gezonde invloed. En invloed hebben, is je eigen flow bepalen en inzicht krijgen in zaken die spelen. Want dat is waar persoonlijk leiderschap over gaat. Begrip in hoe het werkt, kan je een hoop brengen. Ook als het om gevoel, relaties en creativiteit gaat.

Van deze kennis over vrouwelijk leiderschap (voor alle vrouwen, dus niet alleen degene aan de top) heb ik een spel gemaakt, een eigenwijs tarotspel so to speak. Om processen in kaart te brengen, thema’s uit te lichten en archetypen inzichtelijk te maken. Je kunt de kaarten alle soorten vragen stellen die je op je hart hebt en verschillende leggingen doen.

In deze tweedaagse Basistraining, op een heerlijke locatie in hartje Zutphen, ga je leren werken met het Tarotspel Vrouwelijk Leiderschap. Je krijgt de grondbeginselen uitgelegd en je leert basale leggingen te doen waarmee je direct uit de voeten kunt. Geheid dat het spel in je tas beland en overal mee naar toe gaat.

Intentie voor de 2 daagse workshop is om inzicht te geven in de taal, symbolen en manieren om de kaarten te leggen. Dit keer zullen we geen energetisch werk doen of met opstellingen werken, eerder richt ik me op het aanleren van vermogens om de kaarten op een juiste manier te interpreteren. Doel is om handvatten te bieden om de kaarten te leren lezen naar aanleiding van de afbeelding en plek in het overzicht. Het is voor beginners en gevorderden.

Aan bod komen:

  • ‘ruggengraat’ van het tarotdeck Vrouwelijk Leiderschap
  • opbouw en ‘lagen’
  • energie/kleur/houdingen/symboliek
  • verschillende leggingsmethoden: tijdslijn, relatie, ritueel, periode, oppositiedelen
  • hulpkaarten
  • disclaimers

De eerstvolgende workshop is in najaar 2022 (info volgt). Aangezien de meeste cursisten reeds in het bezit zijn van het deck, is het deck niet meegenomen in de prijs. Het ligt nog niet in de winkels en is exclusief te koop voor €35,- (geplastificeerd). Wil je het deck kopen, laat het dan vooraf weten, zodat we het voor je kunnen bestellen.