PERSOONLIJK LEIDERSCHAP & MEDICIJN

Er gebeurt zoveel in deze tijd waarin ‘disruption’ het nieuwe ‘normaal’ lijkt. Een tijd waarin het zomaar kan zijn dat je denkt dat iets ‘waar’ is, om het vervolgens alweer als voorbij te mogen beschouwen. Het was even passend en kloppend en toen kwam er alweer iets nieuws.

De energie gaat razendsnel, op individueel en op collectief niveau. Energie die door mensen en door systemen heen woesssht waar dingen op hun kop kunnen worden gezet. Je staat er bij, kijkt er naar en denkt: ‘waar komt dit nou ineens vandaan?’

‘Disruption’ is een energie van ‘kapot’, openbreken en vernietiging, maar ze geeft ook ruimte aan frisse wind die eindelijk kan gaan waaien, aan vernieuwing en leiderschap waar je die nooit had verwacht. Het breekt oude systemen open, kraakt onbruikbaar gebleken patronen en legt de vinger op de zere plek.

Het werpt je terug op jezelf en dwingt je de juiste vragen te stellen: want wat wil jij nou in het leven? Op welke voet wil je gaan staan? En vervolgens: in welke richting wijst de weg als je echt goudeerlijk bent?

En waar je misschien gewend was de antwoorden buiten je te zoeken, je door anderen te laten vertellen wat waar was, of goed was om te doen, daar is de wereld om je heen aan het tollen. Ze heeft geen antwoorden, ze heeft even genoeg aan zichzelf. En juist dan, als er geen constante meer om je heen is, is het tijd om je medicijn te zoeken.

Om die alignment met jezelf te hervinden van waaruit de antwoorden vanzelf komen, waarin je vanuit het contact met jouw waarheid en jouw authentieke leiderschap richtingen krijgt aangereikt die je hoofd nooit had kunnen bedenken.

Maar hoe vind je nou je medicijn? Wat maakt iets tot medicijn? Toen ik de Tarotkaart van het Vrouwelijk Leiderschapsdeck ‘Medicijn’ tekende, kreeg ik het beeld van de natuur en van een deur die op een kier staat. Je wordt uitgenodigd om er in te gaan, om de stap te zetten in de binnenwereld te stappen.

De één doet dat via het in de natuur zijn, de ander doet dat door te dansen, door te zingen en sounden, weer een ander doet het via de fysieke dimensie van lichaamswerk en aanraking. Het maakt niet uit, als het werkt voor jou en jou op alle niveaus van jouw wezen dient. En als er sprake is van eenvoud. Eenvoud en herhaling is een essentieel onderdeel van ‘medicijn’ opdat je in een trance kunt zakken die dat medicijn voor jou in petto heeft.

Laatst was er zoveel chaos in mij, zoveel om te voelen, zoveel om te processen dat ik bijna uit mijn voegen barstte. Mijn man was aan het koken en stond bij het aanrecht, de kinderen hadden een ren spelletje bedacht waarbij ze om de beurt een spurt namen en met veel plezier op de bank crashte.

Ik móest wat om de energie die door mij heen raasde te kanaliseren en zette een vrij intense mantra op van Kali Durge, godin van destructie (toevalligerwijs ). Wild heb ik ergens tussen de kamer en de keuken in gedanst, zonder iemand in de weg te lopen mijn eigen ding gedaan. Heb ik uiting gegeven aan die overflow van emoties. Haren los, ogen dicht en ademend door alles heen wat er in mij was.

En wat een verademing was dat! Wat een feest om te leven, om te voelen en om zo’n medicijn te hebben om weer een beetje tot mijzelf te komen. Verfrist en in verbinding was ik ook weer beschikbaar voor mijn gezin.

In de cirkels die verzorgd worden door School voor Vrouwelijk Leiderschap in samenwerking met andere professionals, krijg je medicijn aangereikt. Door te dansen, sharen, ritueel, door aangeraakt te worden, te sounden.

Waarom? Omdat het hervinden van je alignment de ultra basis vormt van persoonlijk leiderschap. Als je alignt bent met jezelf, kun je vanuit jouw antwoorden de juiste richting in slaan, de juist dingen zeggen, de juiste stappen zetten.

Je bent van harte welkom in de cirkels in Amsterdam (donderdag 13 februari naast CS zie: https://www.facebook.com/events/643028099774240/ ) en Den Haag (maandag 17 februari, zie: https://www.facebook.com/events/197782428067107/ )

Kijk voor meer informatie op www.willemijnbijl.nl. In Amsterdam en Den Haag zal ik (Willemijn Willemijn Bijl) ook sessies geven. Wees welkom als je behoefte hebt aan verdieping en het opruimen van onbruikbare patronen.